nuttige adressen uitvaart kinderen

tussen loslaten en verbinden

Kinderen

Vereniging van ouders van overleden kind

Vereniging Ouders van een Overleden Kind is een zelfhulporganisatie van ouders van een overleden kind, die begrip en medeleven willen bieden.

www.vook.nl

Stichting De Hemelpoort

Aanspreekpunt voor grootouders van een ongeneeslijk of gestorven kleinkind. De stichting is voor iedereen toegankelijk en is niet aan een bepaalde religie gebonden.

www.dehemelpoort.nl

Stichting Achter de Regenboog Groningen

Stichting voor kinderen en jongeren, die van dichtbij te maken hebben (gehad) met het overlijden van een dierbare binnen het gezin.

www.achterderegenboognoord.nl

Stichting Lieve Engeltjes

Een contactgroep voor mensen die te maken hebben met het verlies van een kind. In eerste instantie voor ouders maar ook voor anderen die binnen of buiten hun familie te maken hebben gehad met het overlijden van een kind.

www.lieve-engeltjes.nl

Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker

De Vereniging ‘Ouders, Kinderen en Kanker’ brengt ouders, broers en zussen en ook grootouders van een kind met kanker met elkaar in contact. Ook naasten van overleden kinderen hebben een plaats binnen de vereniging.

www.vokk.nl

Jongeren

Troost voor Tranen

Troost voor Tranen is het online portaal over verlies& rouw en leven& dood van en voor jongeren uit verschillende culturen.

www.troostvoortranen.nl

Steun voor jongeren in rouw

Gespreksgroepen, een coördinatiepunt voor het tot stand brengen van contact met lotgenoten, gastlessen op scholen over rouwverwerking en forums.

www.jongereninrouw.nl

Stichting Jonge Helden

Biedt kinderen, jongeren en hun omgeving steun en begeleiding bij de omgang met verdriet rond een overlijden.

www.stichtingjongehelden.nl 

Doodgewoon

Deze website is bedoeld voor jongeren in de leeftijd van 12 tot 20 jaar die met de dood te maken krijgen of hebben gehad.

www.doodgewoon-online.nl

De dood kun je geen plekje geven. De liefde wel.