uitvaart begeleiding kinderen

tussen loslaten en verbinden

Afscheid nemen

Goed afscheid nemen is belangrijk voor de latere rouwverwerking. Melange Junior ondersteunt u daarbij met professionele kennis en persoonlijke aandacht.

Melange begeleidt de ouders in het hele proces:

De uitvaart

Een uitvaart hoeft gelukkig niet in een paar uur te worden geregeld. Het is een proces, waarbij Melange junior dagelijks ondersteuning en begeleiding biedt. Het enige dat op de eerste dag besloten moet worden, is of u kiest voor begraven of cremeren. Daarna begeleiden we u stap voor stap bij alle keuzes, zodat het afscheid helemaal aansluit bij uw wensen.

De uitvaart kan op verschillende manieren worden vormgegeven. Sober, plechtig en ingetogen, maar ook uitgebreid aangekleed met rituelen. Naast sprekers kan een filmpje of muziek een sfeervolle omlijsting vormen. Sommige ouders kiezen voor een lied om samen te zingen, of voor een klein optreden van een broertje of zusje, vriendje of vriendin, eventueel met instrument.

Als u daar prijs op stelt, kan Antoinette Steenbeek als ritueelbegeleider een verhaal vertellen over bijzondere momenten uit het leven van uw kind.

Het afscheid kan plaatsvinden in een aula of kerk, maar u kunt ook kiezen voor een alternatieve locatie of een bijeenkomst thuis. Wij dragen suggesties aan als u daar behoefte aan heeft.

De dood kun je geen plekje geven. De liefde wel.