opbaren vroeggeborenen

groots door klein te zijn

Opbaren

Ouders vertellen ons regelmatig dat zij het waardevol vinden om zo veel mogelijk uren samen te kunnen zijn met hun kind. Het is mogelijk het overleden kindje thuis op te baren. Het kindje kan gekoeld worden met een koelmatras.

U kunt ook kiezen voor een zogenaamde wateropbaring, waarbij het vroeggeboren kindje in een bakje water wordt gelegd en daarna wordt gekoeld. U kunt dit zelf thuis doen. Sommige ouders kiezen voor deze ‘watermethode,’ omdat het een aantal voordelen biedt. In water neemt de baby een natuurlijke foetushouding aan, en vervorming en verkleuring worden tegengegaan. U kunt het kindje aanraken zonder het te beschadigen. Het kan fijn zijn om op deze manier het kindje te laten zien aan uw naasten, en zo rustig afscheid te nemen.

Zachte verzorging

Een paar dagen na het overlijden kan het huidje van het kindje loslaten. Dit wordt maceratie genoemd. Het schedeltje is vaak nog zacht. Een overleden kindje kan worden gekleed in speciaal ontworpen kleertjes die rekening houden met de tere huid.
Als het kindje nog heel klein is, kunt u het omhullen in een speciale wikkeldoek. Melange Petit heeft zelf artikelen ontwikkeld zoals wikkeldoekjes en knuffelmandjes.
Heeft u interesse, neem dan gerust contact met ons op.
Bekijk hieronder ons assortiment.